Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.

Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Методът “Пилатес” наподобява йога.

Едно от най-големите предимства на метода е, че работи добре при голям диапазон от хора.

 

Какъв е ефектът от Пилатес?

Най-големите плюсове от упражненията Пилатес, които хората наблюдават са повишената сила, подобрения силует и енергичността в правенето на нещата от живота.

Как да влезете във форма чрез Пилатес?

Пилатес е адаптивен метод. Модифицирането на упражнения за различни групи хора е ключът за успеха на метода Пилатес.

Всички упражнения са разработени в различни варианти и така тренировката може да бъде лека или предизвикателна, в зависимост от настроението и възможностите ви.

Заздравяващият ефект на Пилатес

Основната цел на упражненията Пилатес е да заздрави мускулите свързани с гръбнака и тези, намиращи се около и в дъното на коремната кухина. От тези разположени в дълбочина мускули зависи цялото движение и стабилност на тялото. Когато тези мускали са силни и си вършат работата, което се развива чрез Пилатес, те работят в добър тандем с повърхностната мускулатура и подкрепят гръбначния стълб.

Когато укрепвате вътрешните мускули цялостната стабилност на торса се подобрява. Това е един от начините, по които Пилатес помага на хората да преодолеят болките в гърба.

Когато гръбнака е стабилизиран, напрежението в гърба се разтоварва и тялото може да се движи свободно и пълноценно.

 

X
X